Sommaren står för dörren och här i Vilhelmina är denna årstid fantastisk eftersom solen skiner nästan dygnet runt. Vissa dagar blir det inte mörkt alls när solen bara är nere och vänder och på midsommar så tar vi vår nubbe och sill under midnattssolen.

Detta är väldigt häftigt och något som gör att många turister passar på att besöka oss här i Vilhelmina under sommaren så det är givetvis något som vi förbereder oss på.

Något som vi blivit varse om är att vår turistinformation längs vägarna behöver ett lyft och detta är något vi verkligen har sett till att se över. Någta av skyltarna på rastplatser utanför tätorten har varit illa skötta och vissa börjar tyvärr bli lite för omoderna.

Därför har vi nu identifierat vissa av dessa platser där turistinformation finns där ett lyft verkligen behövs och börjat jobba på det. Vi har redan bokat in omfattande markarbeten för att göra dessa rastplatser mer tilltalande och i förlängningen få vår turistinformation mer tillgänglig för alla nyfikna förbipasserande.

Detta är något vi hoppas ska leda till fler spontanbesök i vår kommun och till våra sevärdheter och aktiviteter. Som vi har sagt många gånger tidigare så tror vi stenhårt på potentialen i Vilhelmina och i dessa tider när allt fler vill förlägga sin semester på hemmaplan så ser vi verkligen möjligheten att öka antalet turister som besöker vår kommun varje år.

Ett annat område där vi tittar mycket på att nå ut mer är sociala medier. Vi har ju tidigare haft många som varit duktiga på att marknadsföra sina aktiviteter i Vilhelmina på plattformar som Facebook, Twitter och Instagram men det har kommit till vår kännedom att dessa ställen börjar bli “ute” bland den yngre publiken.

För att fånga upp den nya generationen och nå ut med information om att det är härligt att semestra i Vilhelmina behöver vi titta närmare nya plattformar som Snapchat och TikTok, som vi har hört ska vara väldigt populära bland den målgrupp som nyligen tagit studenten och ska börja planera sina första sommarsemestrar som vuxna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *