Under många år har Folktandvården i Västerbotten erbjudit bland de dyraste tandblekningstjänsterna i hela landet. Trots Västerbottens storlek och det relativt stora antalet tandläkare per capita, ligger alltså priserna för tandblekning högre än i de flesta andra regioner. Bor du dessutom i ett mindre samhälle som Vilhelmina kan du räkna med att priserna ligger högre än i exempelvis Umeå.

Som tur är har en ny marknad vuxit fram på sistone. En marknad som låter dig som kund ta kontroll över tandblekningsprocessen men som framför allt låter dig spara in på stora delar av de utgifter du annars förväntas betala hos tandläkaren.

Västerbottens dyra tandblekningar

Enligt data som samlats in från Folktandvården gällande tandblekningspriser kvalificerar Västerbotten bland de 5 dyraste regionerna i hela Sverige. Med ett genomsnittspris på 4 775 kronor (plus ytterligare kostnader för att träffa tandläkare/tandhygienist) för varje tandblekning ligger man betydligt högre än i nästan alla andra regioner och även högre än genomsnittet som ligger kring 4 000 kronor.

På grund av detta är det inte alls lika ekonomiskt att bleka sina tänder i Västerbotten som på andra platser. Därför har intresset för tandblekning man kan göra hemma ökat markant.

I jämförelse kan vi berätta att ett tandblekningspaket sällan kostar mer än 500 kronor och för det priset kan du förvänta dig minst lika bra resultat som hos tandläkaren som kostar 10 gånger så mycket.  Men inte nog med att tandblekning är billigare hemma, det är dessutom mindre tidskrävande och mycket mer skonsamt för tänderna.

Blek tänderna hemma

Idag finns det fyra stora aktörer inom segmentet tandblekning hemma. Aktörerna erbjuder snarlika produkter med vissa skillnader. Det som framför allt skiljer dem åt är de produkter de valt att inkludera i sina tandblekningspaket.

Enligt flera experter på området anses de följande fyra företagen vara de som har bäst och billigast tandblekning i Västerbotten och resten av Sverige.

En sak alla dessa företag har gemensamt är att deras formler och tandblekningsmedel är mycket skonsamma mot munhålan och resten av kroppen. Man måste godkännas av EU för att få sälja tandblekning i Sverige och för att godkännas får de blekningsgeler man använder inte vara skadliga för människor vilket bland annat innebär att de är peroxidfria.

OBS! Eftersom det finns vissa med att bleka tänderna bör du som är sjuk, tar läkemedel eller röker och snusar kontakta din läkare eller tandläkare innan du inleder en tandblekning hemma. Detta för att försäkra dig om att du inte utsätter dig för onödiga risker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *