Hej alla glada resenärer!

Dagens inlägg här på visitvilhelmina.se kommer att handla om sängar och sömn, det är något vi tycker är väldigt viktigt och det blir inte mindre viktigt bara för att man befinner sig på resande fot. Tvärtom, det kan vara otroligt viktigt för hela upplevelsen att man trivs med sängen och sömnen när man befinner sig på semester.

Om man sover dåligt blir det svårt att uppskatta det man får uppleva, oavsett om det handlar om storslagen natur, fantastiska matupplevelser, stadens rytm eller nattlivets puls, så är det lättare att njuta av upplevelsen om man har sovit gott.

Något vi varmt brukar rekommendera hotell som hör av sig till oss och frågar vilken säng de ska satsa på är en kontinentalsäng eftersom denna typ av säng har många fördelar.

En kontinentalsäng är för det första en säng som fungerar för de allra flesta och som finns att köpa in till bra priser. Detta är otroligt viktigt för större hotell eftersom inköp av sängar då handlar om flera hundra sängar på ett bräde och då kan en liten prisskillnad mellan två olika sängtyper innebära en skillnad på flera tusenlappar eller mer än så i slutänden.

En annan sak som är mycket bra med kontinentalsängar är att de passar alla typer av människor. Det är en bra kompromiss eftersom de varken är för hårda eller för mjuka, de är inte för höga och inte för låga, inte för små och inte för stora.

Att köpa in sängar medför en viss kostnad för hotell, vandrarhem och andra inrättningar som tar emot turister men det är en investering värd att göra. Undersökningar har visat att hur turister sover och hur de trivs med sängen har en mycket stor inverkan på hur de upplever sin resa samt vilket betyg de ger hotellet när de sätter betyg på sajter som till exempel Hotels.com eller Hostelworld.

Så att lägga några kronor extra på en bra kontinentalsäng kanske är den smartaste investeringen ett hotell kan göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *